noda
تاريخ التسجيل : 06/07/2009 عدد المساهمات : 1170
| موضوع: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الخميس 20 أغسطس 2009, 11:07 pm | |
| اليكم عزيزاتى طريقة طهى الدجاج واللحم والاسماك بدون دهون نهائيا
اولا اللحوم: لعمل بفتيك اللحم بدون دهون 1- تبلى قطع البفتيك بالملح والفلفل والبهارات وعصير ليمونة وبصل وثوم 2- ضعيه فى صينية صغيرة وضعيه على النار مع إضافة كمية قليلة من الماء بقدر 1/2 فنجان قهوة 3- ضعى الصينية على نار هادئة وكل 3 دقائق ضعى كمية ماء قليلة إذا تطلب الامر ذلك
لعمل شرائح اللحم (الانتركوت) 1- نفس تتبيلة البفتيك ويمكن إضافة مقدار 1/2 فنجان زبادى لايت وملعقة صغيرة مسترده 2- نفس طريقة طهى البفتيك
ثانيا : الدجاج 1- بالنسبة الى الاوراك يمكن تقطيع الاوراك قطع متوسطة وعمل تتبيلة لها ووضعها على النار الهادئة مع إضافة كمية قليلة من الماء كل حين حسب الحاجة 2- بالنسبة الى لحم الصدور توضع مع التتبيلة كرفس وجزر لإعطاءها طعم مميز وتوضع على نار هادئة مع إضافة كمية قليلة من الماء كل حين حسب الحاجه
ثالثا : الاسماك 1- ينظف السمك ويتبل بالكمون والكزبرة الناشفة وعصير الليمون ويوضع فى صينية ويوضع على النار الهادئة او فى الفرن ويضاف عصير طماطم وملح وفلفل <عصير الطماطم هنا هو بديل عن الماء فى حالة اللحوم والدجاج> ويوضع ايضا عيدان الكرفس
مع تحياتي ....
نودا
| |
|
noda
تاريخ التسجيل : 06/07/2009 عدد المساهمات : 1170
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الخميس 20 أغسطس 2009, 11:07 pm | |
| | |
|
اميره الاميرات
تاريخ التسجيل : 10/06/2009 عدد المساهمات : 98
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الجمعة 21 أغسطس 2009, 3:57 pm | |
| | |
|
noda
تاريخ التسجيل : 06/07/2009 عدد المساهمات : 1170
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الجمعة 21 أغسطس 2009, 9:49 pm | |
| شكرا يا حبيبتى تسلمى انتى وشكرا لمرورك | |
|
العاشقه
تاريخ التسجيل : 01/01/2010 عدد المساهمات : 288
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الجمعة 19 فبراير 2010, 6:39 pm | |
| موضوع جميل يا نودا
تسلم ايدك | |
|
noda
تاريخ التسجيل : 06/07/2009 عدد المساهمات : 1170
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الثلاثاء 15 يونيو 2010, 9:10 pm | |
| شكرا ليكى اختى
العاشششششششششقه على مرورك
الجميل ده
| |
|
دموع البحر
تاريخ التسجيل : 01/08/2009 عدد المساهمات : 3417
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الأربعاء 16 يونيو 2010, 6:13 pm | |
| اختي العزيزه نودا
سلمت اناملك على المقادير والجهد الجميل الي بذلتيه في قسم المطبخ بانتظار جديدك وجهدك وتميزك الجميل دمت بود والف خير
تحيتي...... دموع البحر | |
|
noda
تاريخ التسجيل : 06/07/2009 عدد المساهمات : 1170
| موضوع: رد: طرق طهى الدجاج واللحوم والاسماك الأربعاء 16 يونيو 2010, 8:31 pm | |
| شكرا ليكى
دموع البحر على مرورك
الحلو ده
وطلتك الجميله دى
تحياتى ليكى ياقمررررررررررر
| |
|